A BETT 5 féle megközelítése

A BETT 5 féle megközelítése

Mivel a BETT kiállítás mérete még az előzetes elképzeléseinket is jóval felülmúlta, ezért talán úgy a legjobb nekimenni a leírásnak, hogy először nézőpontok szerint szétbontjuk az eseményt, és utólag ezek alapján tudunk majd elindulni, rövid posztokon keresztül.

A rendezvény

CRW_5792

Nem találtunk még pontos számokat, de volt még egy Cisco konferencia is, illetve a BETT-hez tartozó 2-3 három szakmai konferencia is, így hatalmas embertömeg mozdult meg az ExCelben a 4 nap alatt. Csak a vonalkódos bagde-el lehetett bemenni a helyszínekre, az előadásokra, workshopokra. Valószínú most elemezgetik az adatbázisokat, hogy kit mi érdekelt, mi vonzott át és miért stb. Ez nagyon profi volt, kisebb hibákkal. Big Data live.

Szimulációk, mérőeszközök

CRW_5803

A hangsúlyok – már-már túlzottan is – a szimulátorokon, illetve a természettudományos mérés kifinomult eszközein voltak. Jobbnál jobb modellek, kezdve az egyszerű kis rugóktól az állandó hullámot előállító kütyüig, elképesztő minőségben.

Eladás

CRW_5805

No komment. Erről szól a dolog. Suliweb diszkont áron. Annak ellenére, hogy ebből elég sok volt, igazán wow dolgot nem sikerült találni.

Előadások

CRW_5806

Volt ugye az expónak egy szakmai programja, illetve párhozamosan ment a felsőoktatási és vállalati képzésről szóló konferencia. Furcsa mód az előbbin sokkal több érdekességet lehetett elkapni, a HEI előadások gyengék voltak és kevés jó példát lehettet hallani az angolszász elearning terültéről.

Lego

CRW_5810

Ő egy külön kategória. A Lego lehengerlő egyszerűséggel tolja az edutainmentet. Igazából nem is érdekel mi van mögötte, csak nézed a robotokat, a terepasztalokat, és hiba nélkül működik.

Persze amellett, hogy ez az egész vakítóan fényes, megvannak a homályos részek is: leginkább Főző Attila által jól megfogalmazva.

 

Az eLearning, mint módszer, felület, tartalom kicsit a háttérben volt (lehet, hogy szándékosan), de azért lehetett találni egy-két nagyon okos megoldást, amit hamarosan itt, vagy az egyesüleit/radiozoom blogon próbálok összeszedni. Stay tuned…