Tudásmenedzsment Nyitott Műhely 2013

Tudásmenedzsment Nyitott Műhely 2013

Egy nem meggyőző előadás az izgalmas témáról, megint csak sok kérdéssel – főleg motivált főiskolásoktól – , hogy miként is működik ez a gyakorlatban. Főleg Magyarországon. Egy német cég nézte meg a hype görbe alapján, hogy az adott TM eszközök hol helyezkedhetnek el rajta. Alapvetően erről szólt a tegnap este.

TM és a Hype

Azt est fókuszában a “Rejtett Bajnokok” voltak. Az eLearning a “Give it a Try” kalapban volt, arról most nem esett szó különösebben. Amúgy kellően bonyolult a terület, hogy jól el lehessen veszni benne. Ez az ún. “ha nincs elég komoly víziód, erősen felejtős” történet.

Látszik a fenti ábrán, hogy 7 fogalmunk van jelenleg:

  1. TM alkalmazások
  2. Storytelling
  3. Tudástérkép
  4. Tudástranszfer
  5. Projekt adatbázis
  6. Keresőmotorok
  7. Yellow Pages

Az első kettőhöz van két aktualitás, ami eszembe jutott az előadás alatt a közelmúltból és egész közvetlenül kapcsolódhat a témához, így kicsit gyakorlati síkra helyezhető a fenti bonyodalom.

Inch

inch-screen

A legutóbbi New Technology Meetupon is ott voltak, Müller András mutatta be az egyelőre Androidon futó appot, ami csak elmesélve is egészen hasznosnak tűnt. Sales területen mozognak, az értékesítők telefonjain keresztül szeretnének hasznos eszközt adni a kezekbe, nem pedig a vállalat belső rendszereit erőltetni az értékesítési folyamatra. Egyelőre tiszta és egyszerű koncepció. Általuk összefoglalva:

Inch recognises the caller and instantly updates you with relevant contact info right when you need it. Being prepared makes you confident, and you know as well: Customers can hear your smile.

Magyar csapat, tehát nincsenek messze.

Future of Storytelling (MOOC)

future-of-story

A másik kicsit PKM, kicsit történetmesélés. Az európai MOOC (Iversity) egyik legfelkapottabb kurzusa a Történetmesélés jövője. A Potsdami Egyetemen heten összefogtak, hogy elmeséljék a storytelling alapjait. Egyszerű, rövid, aktuális. Nem mélyül el igazán a témában, belépő szintű anyagnak tűnik egyelőre (felénél tart jelenleg), de nagyon jól látszanak benne a tartalom mögött a használt módszerek, amik didaktikai szempontból lehetnek nagyon hasznosak a cégek és az oktatási intézmények számára.

1 Comment

  1. Digitális átállás a tanulásban 2 | Eduzine · 2013/12/16

    […] kereszteződésében áll jelenleg, ahol elsősorban – az itt a már korábban megemlített Inch-hez hasonlóan – a sales folyamataiban próbál támogatást adni vállalatok számára. Különböző […]