OpenEd Conference 2013

OpenEd Conference 2013

A változatosság kedvéért egy újabb tizedjére megrendezett konferencia, újfent az Egyesült Államokból, ami elsősorban és nem meglepő módon az OER köré szerveződik. 102 videó csak az idei rendezvényről nem kevés. Egyelőre mi csak a mostani kedvencünknek, Audrey Wattersnek a keynote-ját néztük meg, azt is csak részekben, de itt vélhetően minden “epizód” tartogat valamit, ami a személyes kiváncsiságunkat kielégítheti edtech témában.

A Hackeducation szerkesztője/írója az írásaiban (inkább tweetjeiben) megszokott stílushoz képest egész finoman, visszafogott iróniával beszélt a technológia által elmesélt mítoszokról, a reakció megfontoltságának fontosságáról és az állandó változás természetességéről. Period. Mindezt az oktatási intézmények szereplőinek címezve természetesen, hogy az esztelen rohanásban ne váljanak könnyen céltalanná. Persze mindig óvatosan kell figyelni a tengerentúli folyamatokat és értelmezéseket, mert az itteni helyzet ugye talán túlságosan is a tudatlan megfigyelés állapotában van, ezért a párhuzamba állítás felesleges.

Érdemes végignézni, 39 perc, elég hosszú, bár a többi átlagosan 20 perc körül mozog csak…

A többi előadás az OER, az openness fogalmát a lehető legtöbb irányból feszegeti, üzleti modelleket néznek, értekelni próbálják a minőséget, az nyilt kurzus fogalmát bővítik a nyílt tanfolyam felé és még kb. 98 másik nézőpont.

OpenEd Youtube csatorna

OpenEd Youtube csatorna

Nem kicsi tartalom, de lehet, hogy élvezetesebb forrás, mint egy nagyobb OER kötetet végigolvasni angolul. (A linket úgy emlékszem, hogy @ollejanosnak köszönhetjük.)