Kompozíciók vs képernyők

Kompozíciók vs képernyők

Mikor az üzleti igény elérte azt a szintet, hogy egy konkrét alkalmazás fejleszthető rá, akkor jönnek a képernyők, melyek majd az adott oldalakat töltik fel tartalommal és funkciókkal. A korábban kialakított komponensek és kompozitok (vagy kompozíciók) egymáshoz illesztésével jönnek létre a képernyőfázisok, azokból pedig a folyamatok. Ez szerencsés esetben már korábban tesztelt komponensekkel történik, egyébként egy eléggé laza szerkezetű, hibákkal teli folyamatot kapunk.

A képernyőhöz ilyenkor olyan komponensek csatlakoznak, amelyek gyakran csak ún. másodlagos funkciót látnak el, de fontos szerepet játszanak a a folyamat megértésének szempontjából. Tipikusak ebben a fázisban az oldalsávok és a füles navigációk, esetleg breadcrumb alapú folyamatjelzők.

  • aktivitás menü
  • onboardingot támogató faq boxok

Az így kialakult képernyő – a folyamat összetettségétől függően – eseményekre oszlik és fázisokat alkot. Ettől a ponttól kezdve van eleje és vége, céljai és szerepkörei vagy megjelenési tulajdonságai. Akár vetületi nézetnek is tekinthető, mert tartalmaz minden olyan funkciót, ami kiszolgálja az üzleti logikákat.