Így szerezd meg első Open Badge-edet

Így szerezd meg első Open Badge-edet

Erős túlzás persze, mert nem a hivatalos, Mozilla-féle megoldásról van szó, de így is egy rugalmas és egyszerű folyamatot sikerült összerakni, ami kipróbálható az új hálózati oldalon. Ez most egy CMS rendszerhez készült, de valószínű, hogy a nagyobb LMS-ekhez is készülnek majd hasonló megoldások a közeljövőben, főleg, ha a BadgeKit is megjelenik.

A Badge mizéria egyik fontos része az a hely, ahol a kitűzőket gyűjteni fogjuk. Ilyen hely a Mozillánál a Backpack, jelen esetben pedig a Credly, akik ugyan egy független startupnak számítanak, de fontos szolgáltatásokkal már jó a kapcsolatuk az Open Credit API-n keresztül.

Itt létrehozunk egy fiókot, és máris lehet gyűjtögetni.

Ezeknél a játékoknál egyébként fontos lépés a megfelelő emailcím kiválasztása. Ha azonos például a LinkedIn és Credly fiókunkhoz használt címünk, akkor a /network oldalon szerzett össszes jelvény automatikusan bekerül a Credly-s gyűjteménybe. Mindez azért van, mert az itteni belépés LinkedIn-nel történik, így a bent megszerzett bagde az azonos emailcím miatt a megfelelő felhasználóhoz közvetlenül csatolható. Működik persze a játék Credly nélkül is, viszont így a begyűjtött badge-k csak a egyesület oldalán lesznek láthatóak a saját fiókunkban.

Mit lehet megszerezni?

badge-accept-poszt

Első körben három aktivitás alapú jelvény szerezhető be, a nevekből könnyen összerakható, hogy mi miért jár:

  • Online tag
  • Kommentor
  • Beugró szerző

Ahogy sikerül az adott feltételnek megfelelni, egyrészt kapunk egy emailt, hogy miért is történt ez és kitől kaptuk a kitüntetést, másrészt megjelenik az oldalon a jelvényünk, amire kattintva részletesen is megnézhetjük a mögé helyezett információkat.

Mire jó ez az egész?

Alapvetően arra, hogy kicsiben kipróbálható legyen  az új technológiai trendek közül a jelvényes alfejezet egy kis gamification körítéssel. És amint találunk valamilyen LRS csatlakozási pontot, a xAPI is beépülhet a történetbe.

Másrészt elkezdhető egy edufeed-nek nevezhető tartalommegosztási folyamat, ahol közös felületen, de teljesen kötetlenül próbálható ki egy kollaboratív játék. On the Fly.

Ha valaki később nem csak kapna, de adna is hasonló értékeléseket, az jelezze itt, vagy ott kommentben és lehet bent próbálkozni összetettebb kritériumok alapján kialakított folyamatokkal is. Az oldal teljesen nyitott (LinkedIn login) és bármilyen saját tartalom közvetlenül szerkeszthető, publikálható, vagy akár törölhető is.

Ezen a linken érdemes indulni a belépéssel, kommenteléssel, vagy akár posztolással.

Vagy itt:

Badge OS játék

1 Comment

  1. Így működik az Open Badges - Magyar Virtuális Egyetemi Hálózat · 2014/03/11

    […] Jelenleg három jelvény szerezhető belépés után, amiről itt található bővebb információ. […]