Google Glass és Oculus Rift a Telenor Okostelefon Akadémiáján

Google Glass és Oculus Rift a Telenor Okostelefon Akadémiáján

Ott volt az LG, Nokia, Samsung, Sony és a ZTE, mindenki hozta a legtöbb modelljét és korrekt standokkal készültek, de nem meglepő, hogy a Glass és a Rift vonzotta (volna) a legtöbb érdeklődőt. Az EU EDGE viszont kicsit egyszerűre vette  a figurát, volt egy rollup, két kisasztal névjegyekkel és a 2 hardver. Mondjuk lehet ez a minimál stílus szándékos volt, hiszen mindkét cuccban bent van a lényeg.

A Millenáris D csarnokának indusztriális hangulata jól passzolt az eseményhez, konkrétan MicroCad hangulatunk volt, ha ez mond egyáltalán valakinek akármit is. A legújabb mobil eszközöket minden gyártónál meg lehetett nyomkodni, az előadások leginkább a wearable-ről szóltak, és emellett futtatta a Telenor a fiatal szolgáltatásait.

2014-03-12 19.40.14-1

Deezer

A Deezer vonal kitartó, és bár eleinte nem gondoltam volna, de lehet, hogy jó stratégia volt velük szövetkezni. Jó szolgáltatás, foglalkoznak vele (pop szinten), és a csomagokba is jól építik be. Ha csak a Samsunggal közös metszetet nézzük, havi 11 és fél ezer forintért kapunk végtelen zenét, 50Gb Dropboxot és 3Gb forgalmat a samsung fiók aktiválásakor. Ez szerintem ügyes.

Kiváncsi vagyok ki hozza majd a Spotify-t, és az milyen számokat produkál a jövőben.

2014-03-12 19.41.12-1

MyTv

A fapad felület és a nem túl izgi kínálat mellett egyébként a bevezetés alatti MyTv behúzza a kötelezőt, működik és ezeknél a szolgáltatásoknál már tényleg csak az kérdés, hogy ha a Netflix, vagy a többi nagyobb testű tengerentúli becsörtet Európába, ki fogja sajnálni a sok-sok mobiltv-be pumpált pénzeket igazán. Nem lennék üzleti elemző sose.

2014-03-12 19.33.20-2

Glass

Nem volt türelmünk kivárni, illetve általában a színpadon volt valaki fején, de a jövőben talán meg tudjuk kaparintani egy kisebb tesztre az EU Edge-től a Google Glasst. Maróy Ákos mutatta be, hangsúlyozva a koncepció videók és a valóság közti különbséget. Nekem új infó teljesen, de vannak rá Choplifter jellegű játékok is, amit sose gondoltam volna.

2014-03-12 20.01.38-1

Oculus Rift

Itt elvileg a Half Life volt a demó, bár a laptop képernyőt nem is igazán néztük, mert jobb móka volt a fejeket figyelni. Az Alone tesztje óta részemről fokozott az érdeklődés, de egyébként ezt a fejlesztést is nagyon érdemes figyelni, hogy aztán egy véletlen folytán a kezünkbe kerülhessen, és a játék után lehessen agyalni az oktatási szempontokon. Addig viszont ez a magazin hasznos lehet:

Screenshot 2014-03-13 15.44.54

A Telenor tehát teljesen rendben van mostanában. Fura, de azon kívül, hogy vidékett feszt “E” betűnél áll a sebességmérő, egészen jó helyre kezd kerülni a fejemben. Az eseményeivel, a hozzáállásával, az androiddal való viszonyával és úgy egyáltalán. Az EU Egde felé való nyitás részünkről meg hamarosan megtörténik és akkor jöhet majd az tanulásos black mirror.