eLearning Manifesto 2014

eLearning Manifesto 2014

A webes tanulás minőségi javításának érdekében az államokban is létrejött egy bottom-up-szerű kezdeményezés, az eLearning Manifesto, amit 4 szakember indított útjáta egy Google Hangouts közvetítéssel.

A tartalom alapú, tudástranszfer fókuszú képzések felől próbálják a megközelítést áthangolni a teljesítményorientált, valós következményeket generáló tanulási folyamatok felé.

A kiáltványok ha másra nem is, általában arra jók, hogy egy bizonyos állapotot megelégelve összefoglalják az irányokat, amiket követni lenne érdemes, és azokat időnként újraolvasva erőt adjanak a példa nélküli gyakorlat alkalmazásához.

Az fókuszpontok a következők:

Három dolgot lehet egyelőre tenni a dologgal kapcsolatban:

  • Aláírni és ezzel jelezni valamilyen szándékot
  • Kurátorává válni és támogatni elvi szinten a mozgalmat
  • Illetve szponzorálni, hogy történhessen ezáltal valami, ami az új nézőpontok alapján alakul ki

Badges-Dot-Org

Körülbelül itt jár a kezdeményezés jelenleg, az oldalukon lehet követni a feliratkozókat, illetve a Google oldalukon követni a fejleményeket.

Magyar vonatkozása a dolognak nincs, hacsak nem az hasonló próbálkozás, ami a tavalyi Moodlemooton fogalmazódott meg a szervezők fejében, miszerint itthon is össze kellene állítani a minsőségi továbblépéshez szükséges iránypontokat. Várhatóan a téma idén júniusban is előkerül majd.