Digitális Átállás Hangouts sorozat – Első évad 3. epizód

Digitális Átállás Hangouts sorozat – Első évad 3. epizód

A mai epizód a zárt logikájú keretrendszerek open source  királyáról fog szólni. Nem is az aktuális tartalom miatt, de a Hangouts On Air technológia és a szervezőcsapat ötlete és naprakészsége miatt mindenképp érdemes elkezdeni visszanézni az eddigi részeket és várni a következőket, mert aktuális témák kerülnek fel a webre majdnem heti rendszerességgel.

A forgatókönyv egyszerű: aktív oktatasi és piaci szereplők beszélnek a tanulással vagy technológiával kapcsolatos jelenlegi helyzetről és lehetőségekről. Van ennek egy hagyományos meetup verziója is, amiről már tavaly is volt szó, de ezzel az online egy-egy órával válik kerek egésszé. Főleg azért, mert végre nem csak beszélünk a technológiáról. Pécsi Ferenc, Szabó Orsi, Obreczán Tamás és Fekete Zsombor csak pár szereplő, akik már beszálltak a sorozatba Koltányi Gergely moderálása mellett.

Ezek egyelőre ún. kickoff hangoutok. A szereplők beléptek egy új közösségbe és elkezdtek görgetni egy-egy témát. Abban a nézőpontból viszont hianypótló, hogy a témában (és attól függetlenül is) nincs nagyon hasonló jelenleg Magyarországon. Hetente rá kell kattintani egy linkre és megnézni, hogy szakértők szerint mi történik a területen.

A mai alkalommal például a Moodle platform fejlesztésében. Merre megy? Milyen új szabványokat támogat? Kik és hogy használják? Van-e versenytársa, vagy egyáltalán miért nem használta senki, aki a mai új platformokat próbálja ráfektetni az oktatási világra (a nagyobb mooc providerek)?

Természetesen Papp Gyula és Vágvölgyi Csaba lesznek a főszereplők. Ide kell katintani, ha valaki élőben nézné 18:30-től: Moodle Hangouts.