Digitális átállás a tanulásban 2

Digitális átállás a tanulásban 2

A második alkalom legörömtelibb tanulsága az, hogy megtalálhatók azok a korszerű és előremutató projektek a vállalati és felsőoktatási webes színtéren, melyek túlmutatnak pl. az eFestival átlagán, illetve a hagyományos egyetemi jegyzetek digitálisan elérhetővé tételének igényén, csak mélyre kell ásni a budapesti meetupok egyébként lassan, de megnyugató ütemben bővülő választékában.

A MarkCon, Pixelgyár, illetve az L&D Solution hármasból a múlt heti alkalommal a pécsi cég üzleti célú online játékai voltak azok, amelyek leginkább izgalmasnak és alkalmazhatónak tűntek átfogóbb perspektívából nézve is (gondoljunk bele egy hamarosan elérhető google ARG api és egy jól összerakott xApi összetett víziójába […])

markcon

A nagy áttörés – a minőségileg megvalósított online termék mellett – az a változás lehetett, amikor is a megrendelő vállalat egy módszer hallatán átrendezte a hagyományos költési struktúráját, és olyan csatornába fektetett, aminek megtérülése számára nem vol átlátható. Vendler Balázs óvatosan kezelte a gamification fogalmát, de a játék fontosságát erős példákkal támasztotta alá. Jó lenne kipróbálni ezeket, de online nem találtunk egyelőre tutorialt, vagy demót.

pixelgyar

A Pixelgyár kisebb képzések online (és blended) értékesítését végzi, ami jelenleg a webdesign és webes felületek működési folyamatának alapjait adja át egy 2 napos intenzív tréningen keresztül. A Tóth H. Zsuzsanna előadásában az egyik legfontosabb gondolat a webdesign és vizualitás fogalmainak szétválasztása volt, ami a köztudatban számtalanszor és nagyon erősen összefonódott mára.

landdapps

Az L&D apps egy eléggé ismeretlen területen, a pszichológia és a webappok kereszteződésében áll jelenleg, ahol elsősorban – az itt a már korábban megemlített Inch-hez hasonlóan – a sales folyamataiban próbál támogatást adni vállalatok számára. Különböző valós szituációkból összeállított, személyiségtípusokon alapuló adatbázis felállításán keresztül, kommunikációs és egyéb üzleti interakciókban próbál majd segíteni az appot használóknak. Az előadás szerint még a cégek távolságtartása jelentős mértékű, de elindultak a pilotok reményteli útján, már nagyobb befektető támogatását is élvezve.